Veteranen
© copyright s.v.Tivoli

Zaaltoernooi januari 2012

S.V. Tivoli vets Zaalvoetbaltoernooi Januari 2012

De eerste officiële ontmoeting van de veteranen in dit kalenderjaar, vond net als de laatste ontmoeting plaats in de sporthal van Piet. Ook nu voor de traditionele zaalvoetbalmiddag. Een andere overeenkomst tussen beide ontmoetingen waren de teamkleuren, ook nu weer rood en wit. Alleen waren de teams wel door elkaar geschud, vandaag bestond Team Rood uit: Fred (keeper), Bert, Henk, Frank V., Peter S. en Marc. Bij Team Wit waren de aanwezigen: Jeffrey de H. (keeper), Frank G., Hennie, Wim, Mike én Peter L.. De aanwezigheid van Peter L. was een welkome verrassing, hij was er vandaag voor het eerst sinds zijn revalidatie weer bij. De vergelijkingen van vandaag hielden niet op, want ook nu stond de wedstrijd onder leiding van de discutabele arbiter Gijs. Hij was naar aanleiding van de laatste wedstrijd niet meer bij iedereen geliefd. En jawel, net als de vorige zaalvoetbalwedstrijd opende Mike nu ook in de tweede minuut de score. Hier bleef het niet bij, want binnen twaalf minuten had Mike een hattrick op zijn naam staan. Dus ook vandaag keek Team Rood in korte tijd tegen een enorme achterstand aan. Het was niet zo dat Team Rood helemaal weggespeeld werd, maar de bal wilde er in de beginfase niet in. Een mooie constatering vandaag was dat de conditie van een aantal veteranen een stuk beter was dan de vorige keer, want Henk heeft bijvoorbeeld heel de eerste helft meegedaan. Dus de trainingen werpen wel degelijk hun vruchten af. Peter S. was het die in de tweede helft Team Rood terug in de wedstrijd hielp, door zijn goal in de vierde minuut leek de aansluiting weer gevonden. Met de nadruk op 'leek' want in de zeventiende minuut keek Team Rood, mede door twee treffers van Peter L., tegen een 7-1 achterstand aan. Na een kwartier spelen bleek ook dat niet alle veteranen even goed klok kunnen kijken, want Ilan kwam iets na half twee binnen. Misschien is het een idee om de klok na de zomertijd een uur terug te draaien… Maar Ilan wist Team Rood, waar hij zolang meespeelde, wel te inspireren. Want Team Wit werd sinds zijn invalbeurt helemaal weggetikt, alleen zoals heel de wedstrijd al het geval was wilde de bal er niet in. Alleen Frank V. wist na twintig minuten nog iets terug te doen voor Team Rood. Maar het slotakkoord van de wedstrijd was voor de captain: Frank G. bepaalde de eindstand op 8-2. Ikzelf dacht dat het uiteindelijk 9-3 was geworden, maar die vergissing zal ik wel in het vuur van de strijd hebben gemaakt. De belangrijkste bevinding van vandaag was dat de conditie van de veteranen op peil begint te raken. Dit is dus een goed teken met de hervatting van de competitie tegen de koploper in het vooruitzicht. De jaarwisseling heeft niets af gedaan aan de gezelligheid in de derde helft, want met het nodige bier en bitterballen werd er gekeken naar AZ-Ajax. Helaas hadden de chauffeurs van vandaag pech… Over twee weken staat de laatste ontmoeting voor de competitiehervatting op het programma. Deze keer voor de mosselavond. De webryder, Marc van Hout